شیشه ساتینا نوع خاصی از شیشه است که به آن شیشه یخی نیز گفته می شود و طی عملیاتی خاص با نوعی از اسید و مواد شیمیایی و طی فرآیند ویژه مکانیکی سیلیسیوم زدایی شده که باعث می شود نهایتا یک سمت شیشه حالت مات به خود بگیرد. نهایتا در اثر این فعل و انفعال چاله های ریز میکروسکوپی بر روی سطح شیشه ایجاد می شود که در نتیجه چشم انسان شیشه را به دلیل شکستگی نور در جهات مختلف به رنگ سفید یا مات می بیند.
یکی از بهترین نوع شیشه های مات که امروزه بسیار پرطرفدار گردیده شیشه ساتینا است. شیشه ساتینا دارای تکنولوژی بسیار بالاتری نسبت به شیشه های سندبلاست و مشجر است به همین دلیل در ساختمان های مدرن و خلق فضاهای منحصر به فرد و زیبای داخلی بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین از نظر شکل ظاهری و ساختار نمای بسیار زیباتر و منحصر به فردتری دارد.
شیشه ساتینا
شیشه ساتینا نوع خاصی از شیشه مات است که از قرار دادن شیشه در مواد اسیدی چون هیدروفلوئوریک اسید یا سایر اسیدهای ساینده ایجاد می شود. در این عملیات شیشه در واکنش با اسید فلوئوریکی که بر روی شیشه ریخته می شود، شیشه ساتینا ساخته می شود. دانه های ریز جهت مات کردن و یا حک کردن که بر روی شیشه استفاده می شود، کاملا صیقلی و صاف است.
بنابراین سطح شیشه کاملا صاف و یکدست شده که یکی از تفاوت های شیشه مات ساتینا با سطح ناصاف شیشه سند بلاست می باشد. شیشه ساتینا مانند شیشه های دیگر طی فرآیندی سکوریت شده و دارای استحکام بسیار بالایی می باشد. همچنین به سرعت در حال گسترش است و بسیار مورد استقبال قرار گرفته است. شیشه های ساتینا نور را به خوبی از خود عبور می دهند و در عین حال از دیده شدن جزئیات پشت شیشه جلوگیری می کند.
سطح بیرونی این نوع شیشه به صورت مات و یکنواخت است. برخلاف شیشه های سندبلاست که در روی سطوح آن ممکن است فضاهای خالی وجود داشته باشد این نوع شیشه به صورت یکدست و یکنواخت مات شده و هیچگونه فضای خالی و شفافی بر روی آن دیده نمی شود.
در فرایند تولید شیشه ساتینا، اسید فلویوریک و ترکیبی از چند ماده دیگر به صورت کامل و یکدست بر روی سطوح بیرونی شیشه ریخته شده و سطح خارجی شیشه در اثر تماس با اسید دچار خوردگی می شود که نهایتا سطح صاف و صیقلی آن از بین می رود و شیشه به شکل مات یکدست در می آید. در این صورت دید شیشه به طور کامل مسدود و تار می شود.
پس زمینه شیشه ساتینا برای هماهنگی بیشتر و بهتر با اجزای محیط تنوع طرح های بسیاری دارد از جمله: رنگی، آینه ای و بی رنگ که هرکدام بسته به کاربرد و محل قرار گیری قابل اجراست.
از نظر ضخامت این شیشه در ضخامت های 4 الی 12 میلی متر تولید می شود که بسته به نوع کاربردش می تواند برای ساخت انواع نماهای شیشه ای، درب های اتوماتیک، پنجره های دوجداره، انواع دکوراسیون های داخلی و پارتیشن ها مورد استفاده قرار بگیرد.
انواع شیشه ساتینا
انواع شیشه ساتینا عبارت است از:
- شیشه سکوریت ساتینا
- شیشه دوجداره ساتینا
- شیشه لمینت ساتینا
- شیشه رنگی ساتینا
استفاده از انواع شیشه ساتینا با توجه با نوع استفاده پروژه و خواسته مشتری متفاوت است.
کاربرد شیشه ساتینا
در منازل مسکونی که دید مستقیم به داخل فضا وجود دارد، می توان از شیشه ساتینا استفاده کرد. این شیشه از نظر ظاهری بسیار زیباست و روشنایی را از خود عبور می دهد. به همین دلیل در جاهای مختلف منزل مسکونی استفاده میشود.
شیشهها از مواردی هستند که از زمان ساخته شدن آنها تا به الان، در صنایع و ساخت وسایل مختلفی از آنها استفاده میشود. میتوان گفت یکی از اساسیترین دلایلی که باعث این محبوبیتها شد، خاصیت مات بودن آن بود. به این صورت که با این که انسانها میتوانستند از آنها به عنوان یک مانع استفاده کنند، اما بازهم امکان دیده شدن و بررسی محوطه پشت آنها همچنان وجود داشت.
یکی از تاثیراتی که پیشرفت علم و تکنولوژی بر روی ساخت شیشهها گذاشت، کاهش شفافیت آنها بود. امروزه بسیاری نیاز دارند تا حریم شخصی خودشان را به صورت کاملتری حفظ کنند. شیشه های ساتینا با وجود نداشتن شفافیت بسیار زیاد نسبت به شیشههای معمولی، میتوانند به سادگی نور را از خارج محوطه به داخل راه دهند و سبب ایجاد روشنایی آن با استفاده از نور طبیعی شوند.
ساخت پنجره
یکی از مشهورترین کاربردهای شیشههای ساتینا، استفاده از آنها در ساخت پنجره است. پنجرههایی که با شیشههای ساتینا ساخته میشوند به شما این امکان را خواهند داد تا بتوانید در حالی از نور طبیعی در تمام ساعات روز استفاده کنید، همزمان حریم شخصی خود را حفظ کنید چرا که به هیچ وجه از طریق شیشههای پنجره نمیتوان داخل خانه را مشاهده کرد. این شیشهها جلوه بسیار خاص و مدرنی دارند و میتوانند به سادگی، فضای شما را چندین برابر زیباتر کنند.
ساخت پارتیشن های شیشهای
پارتیشنهای شیشهای به دلیل خاصیت جا به جایی راحتی که دارند، یکی از جایگزینهای فوق العاده برای دیوارهای به حساب می آیند. به طور کلی پارتیشن شیشهای بیشتر برای تقسیم بندی فضاهای مسطح اداری و یا حتی منازل و محوطههای شخصی هم به کار میرود. اگر میخواهید تقسیم بندی فضای خود را به گونهای انجام دهید که در آخر یک فضای خصوصی بدون دید و همین طور عایق صدا داشته باشید، بهترین پیشنهاد برای شما پارتیشنهای شیشهای ساخته شده از شیشههای ساتینا است.
ساخت بالکنهای شیشهای
هدف از ساخت بالکنها، ایجاد یک فضای کوچک بدون تنش است که در آن بتوان از هوای آزاد و منظره خارج از خانه لذت برد. البته هم اکنون با گذشت چند دهه از ساخت بالکنها، آنها به یک فضای شخصیتر و خصوصیتر تبدیل شدهاند؛ همین قضیه بالکنها را به یک بخش محصور دیگری از خانه تبدیل کرد و باعث کمتر شدن تفاوت بالکنها با سایر بخشهای خانه شد.
بالکن های شیشهای درست همانند بالکنهای دیگر بودند اما یک تفاوت بزرگی که داشتند، شیشهای بودن آنها بود. از همان ابتدا، بسیاری از افراد تمایل پیدا کردند تا از این نوع بالکنها در خانه خود استفاده کنند، اما با این وجود، باز هم نیاز مردم به یک فضای خصوصی حس میشد. یکی از ایدههایی که برای حل این مشکل بسیار کارآمد محسوب میشد، ساخت بالکنهای شیشهای با استفاده از شیشههای مشجر و مات بود.
ساخت شیشه ساتینا
در فرایند تولید شیشه ساتینا، اسید فلویوریک و ترکیبی از چند ماده ی دیگر به صورت کامل و یکدست بر روی سطوح بیرونی شیشه ریخته شده و سطح خارجی شیشه در اثر تماس با اسید دچارخوردگی می شود که نهایتا سطح صاف و صیقلی آن از بین می رود و شیشه به شکل مات یکدست درمی آید. دراین صورت دید شیشه به طور کامل مسدود و تار می شود.
لازم است بدانید که شیشههای ساتینا ساختار بسیار متفاوتی نسبت به شیشههای مشجر و شیشههای سندبلاست دارند. شیشههای ساتینا بسته به استفادهای که از آن ها میشود، در ضخامت مختلف و متنوعی تولید میشوند.
مزایای شیشه ساتینا
- یکی از مهم ترین مزایای شیشه ساتینا حفظ حریم شخصی در سطوح مختلف است. این شیشه ها با تار کردن بصری هر چیزی که در پشت آنها قرار دارد، امکان دیده شدن آنرا از بیرون می گیرند.
- زیبایی و جذابیت زیادی به فضا می بخشند و ظاهری مدرن و شیک ایجاد می کنند.
- شیشه های ساتینا با فیلتر کردن نور خورشید، تبدیل به عایق حرارتی شده و از هدر رفتن گرما جلوگیری می کنند.
- از آنجا که این شیشه ها بر خلاف سایر متریال نظیر چوب و فلز دچار زنگ زدگی و خوردگی نمی شوند و بسیار پایدار هستند، نیاز به تعمیر و نگهداری اندکی دارند. بنابراین در کل دوام و ماندگاری بالایی دارند و یک سرمایه گذاری عالی به شمار می آیند.
- این المان ها در سبک ها و رنگ های مختلفی در دسترس هستند و طراحی های نوآورانه ای را به هر فضایی در ساختمان هدیه می دهند.
- شیشه ساتینا متریالی قابل بازیافت است، بنابراین طرفداران بسیاری در میان دوستداران محیط زیست دارد.
- شیشه ساتینا، امنیت را بهبود می بخشد. باید گفت که این شیشه از مواد بسیار بادوام ساخته شده و این بدان معناست که شکستن آن اغلب دشوارتر از شیشه شفاف استاندارد است. این ماده همچنین می تواند در برابر آب و هوای سخت مقاومت کند.
- از این المان ها به طور گسترده ای در کاور لامپ های روشنایی استفاده می شود، زیرا آنها نور را به صورت یکنواخت توزیع می کنند.
- از طرفی اشعه قدرتمند ماوراء بنفش خورشید، می تواند به مرور زمان به مبلمان و فرش و سایر وسایل در فضای داخلی ساختمان آسیب بزند. اما شیشه ساتینا نه تنها باعث کاهش اشعه های مضر آفتاب می شود، بلکه از وسایل ارزشمند شما نیز محافظت می کند. بنابراین به بودجه ای فکر کنید که پس انداز می کنید و مجبور نیستید وسایلتان را به دلیل آسیب های نور خورشید تعویض یا تعمیر کنید!
- ایجاد آرم روی شیشه های ساتینا در دفاتر کاری، علاوه بر ایجاد ظاهری شیک و مدرن، باعث ارتباط بهتر با مشتریان خواهد شد.
- این شیشه به دلیل استحکام و نداشتن دید از بیرون، به افزایش امنیت ساکنان ساختمان نیز کمک می کند.
معایب شیشه ساتینا
- شیشه های ساتینا قابل برش و فرآوری مجدد نیستند، بلکه فقط می توانند در زمان پردازش و ساخت به شکل دلخواه در آیند.
- اگرچه مقاومت شیشه های ساتینا از شیشه های معمولی بیشتر است اما ممکن است در اثر بالارفتن شدید دما، این شیشه ها خود به خود ترک بردارند، در صورتی که این امکان در شیشه های معمولی وجود ندارد.
قیمت شیشه ساتینا
شیشه ساتینا از نظر اقتصادی بسیار مقرون و به صرفه می باشد و از مزیت و تنوع بالایی برخوردار است. از نظر ضخامت مورد نظر در هنگام خرید از موارد موثر در هزینه و قیمت شیشه ساتینا می باشد. قیمت شیشه ساتینا تقریبا هم قیمت شیشه سندبلاست است. با توجه به تکنولوژی های به روز و مدرن استفاده شده در شیشه ساتینا کاربرد آن توصیه می شود.
برای اطلاع از قیمت اجرای این نوع شیشه مواردی باید بررسی شوند تا به صورت دقیق لیست قیمت ها ارائه شود. همچنین اندازه و ابعاد شیشه بسیار مورد اهمیت است چرا که هرچه شیشه بزرگتر باشد تولید آن سخت تر و در نتیجه بر روی قیمت موثر است.