کامپوزیت چیست؟
کامپوزيت ها در پوشش نما، پشت بام، سقف هاي کاذب، نرده ها و حصار ها، درب و پنجره، اسکلت ساختمان، دکور و پارتيشن بندی و از این قبیلمورد استفاده قرار می گیرند.
در نتیجه جنس و استحکام و مقاومت کامپوزيت ها با توجه به کاربرد های متنوع آن بسيار مهم است. محققان و پژوهشگران همواره در تلاش هستند تا استحکام اين مواد را افزايش داده و کاربرد آن ها را بيشتر از گذشته نمایند.
محققان در تحقیقات خود، به بررسی قابلیت استفاده از پسماند های گیاه نیشکر، به همراه نانو لوله های کربنی، به عنوان ماده تقویت کننده در کامپوزیت ها پرداخته اند.
پنجره کامپوزیت
کامپوزیت از ترکیب دو یا چند ماده با ویژگی های متفاوت ساخته شده است. مواد مختلف در کامپوزیت با هم ترکیب نمی شوند و قابل تشخیص هستند.
در حقیقت کامپوزیت ها با هدف داشتن مزیت های چند ماده در کنار یکدیگر ساخته شده اند. نوعی از پنجره های کامپوزیتی، پنجره های چوبی با روکش آلومینیومی، معروف به کامپوزیت آلوکلاد هستند.
این نوع مناسب کسانی است که علاقه مند به فضای داخلی چوبی هستند اما شرایط نگهداری پنجره چوبی، موجب نگرانی آن ها است.
این نوع پنجره به غیر از زیبابی، ویژگی های پنجره چوبی و آلومینیومی را داراست؛ مانند عایق حرارتی، عایق صوتی، مقاومت در برابر رطوبت.
این نوع پنجره نسبت به انواع دیگر نیازمند صرف هزینه بیشتر است، اما عمر طولانی تری دارد و برای سال ها مثل روز اول باقی می مانند که باعث می شود هزینه اولیه را جبران کنند.
مزایای پنجره کامپوزیت
ویژگی ترکیبی بودن پنجره کامپوزیت، بهترینها را از لحاظ عملکرد، قابلیت اطمینان، زیباییشناسی و خواص حرارتی ارائه می دهد. در ادامه به بررسی ویژگی ها و مزایای این پنجره ها می پردازیم.
دوام و ماندگاری
پنجره دو جداره با قالب کامپوزیت در مقایسه با سایر مدلها از دوام بسیار بالاتری برخوردار بوده و عمر مفید طولانیتری را داراست. این نوع پنجره در صورت نگهداری و مراقبت مناسب، سال های زیادی عمر مفید دارد که در صورت بروز آسیب به قابها این عمر مفید، کاهش مییابد.
خاصیت آکوستیک پنجره کامپوزیت
پنجرههای کامپوزیت با شیشه دوجداره عایق بسیار خوبی در برابر سروصدا هستند.
عایق سرمایی
پنجره دو جداره کامپوزیت در اقلیمهای سرد که زمستان های سختی دارند، از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است. دلیل این محبوبیت، عایق بودن بسیار عالی این نوع پنجره در برابر سرماست.
یکی از مزیت های کامپوزیت به عنوان عایق داخل چوب این است که گرما را در خود نگه داشته و محیط داخلی را از سرما حفظ مینماید.
ذخیره انرژی
اگر شما گرمای کمتری را از طریق پنجرههای خود از دست دهید، میتوانید میزان استفاده از سیستم گرمایش خود را کاهش دهید. در نتیجه سوخت کمتری مصرف میکنید و استفاده از سوخت کمتر یعنی کاهش هدر رفت انرژی و صرفه اقتصادی.
نگهداری و تعمیر
در قابهای کامپوزیت بخش چوبی توسط یک روکش آلومینیومی محافظت میشود، احتمال آسیب بسیار اندک است. روکش آلومینیومی در این نوع قاببندی بسیار محکم و بادوام است، از این جهت به تعمیر خاصی نیاز پیدا نخواهید کرد.
نگهداری از این نوع پنجره تقریباً هیچ هزینهای برای شما به دنبال نخواهد داشت.
قابل بازیافت بودن پنجره کامپوزیت
آلومینیوم و چوب، هر دو موادی قابل بازیافت هستند که علاوه بر صرفهجویی در مصرف انرژی موجب میشوند پنجرههای کامپوزیت، سازگاری مناسبی با محیطزیست داشته باشند.
تنوع طراحی
پنجره دو جداره کامپوزیت در طیف متنوعی از رنگ، اندازهها و سبک در اختیار سازندگان قرار دارد. در این شرایط فرقی نمیکند چه نوع دکوراسیونی داشته باشید، چراکه حتماً یک طرح متناسب با سبک مد نظر خود خواهید یافت.
معایب پنجره کامپوزیت
تنها ایراد پنجره کامپوزیت هزینه آن است، که ممکن است به اندازه پنجره upvc مقرون به صرفه نباشند.
سخن پایانی
پنجره کامپوزیت امکان استفاده از ویژگی های چند متریال را در قالب یک نوع از پروفیل ایجاد می کند. در این مقاله با این پنجره و ویژگی هایش آشنا شدیم. امیدواریم این مطالب برای شما مفید واقع شده باشد.