حالا پس از گذشت چند سال، کمتر ساختمان نوسازی را میبینید که از پنجرههای دو یا چند جداره استفاده نکرده باشد. حتی بسیاری از صاحبان آپارتمان قدیمی یا خانههای ویلایی هم برای رهایی از سر و صدای محیط، پنجرههای خانهشان را به پنجرههای دوجداره یا همان upvc تغییر دادند.
اگر شما هم از سر و صدای محیط بیرون کلافه شدهاید و میخواهید درب و پنجرههای خانهتان را تغییر دهید، با این مقاله از مجله گیلیم همراه باشید تا هر آنچه که باید در مورد پنجره های upvc بدانید را بازگو کنیم.
پنجره upvc جایگزین پنجرههای قدیمی
پنجره دوجداره upvc چیست؟
پنجره دوجداره یا upvc مخفف شده عبارت انگلیسی Unplasticized Polyvinyl Chloride به معنای حالت سخت شده پلی وینیل کراید است. همان طور که از نام این پنجره پیداست، ۸۵% ترکیب upvc از مشتقات نفت خام تشکیل شده است. دیگر ترکیبات آن هم نمک خوراکی، وینیل کلرید، ماده پایدارکننده و مادهای پرکننده است.
مواد تشکیل دهنده پنجرههای دوجداره از انتقال صدا، گرما و سرما به محیط جلوگیری میکنند. همین ویژگی پنجره های upvc باعث شد تا امروزه پنجره های دوجداره جایگزین مناسبی برای پنجره های چوبی، آهنی و آلومینیومی باشند.
پنجره دوجداره از چند لایه شیشه با فریم upvc ساخته شده که به وسیله نوار اسپیسر از یکدیگر جدا شدهاند.
مواد تشکیل دهنده upvc
نوار اسپیسر، نواری آلومینیومی است که درون آن با ماده سیلیکا ژل که نوعی رطوبت گیر است، پر میشود. اسپیسر رطوبت بین دو شیشه upvc را جذب میکند. فضای بین شیشههای upvc هم با گاز آرگون، هوا یا SF6 (سولفور هگزا فلوراید) پر میشود. فضای بین پنجرهها عایقی در برابر سرما، حرارت و صدا ایجاد میکند که سبب کاهش هدر رفت انرژی داخل خانه میشود.
پنجره Unplasticized Polyvinyl Chloride
تاریخچه پنجره upvc
پروفیلهای upvc اولین بار در سال ۱۹۶۰ میلادی در قاره اروپا تولید شدند. در کشورهای صنعتی و توسعه یافته اروپایی استفاده از upvc در ساختمان سازی به شدت گسترش پیدا کرد و توانست جایگزین مناسبی برای پنجرههای قدیمی باشد.
تاریخچه تولید پنجره های دوجداره در ایران هم به اواخر دهه ۵۰ باز میگردد. اما در ابتدا تولید و استفاده از پنجرههای دوجداره در ایران با مشکلاتی همراه شده بود. نبود تجهیزات و تکنولوژی کافی و عدم آگاهی افراد از مزایای upvc باعث شد تا در ایران استقبال چندانی از این پنجرهها نشود.
اما درست از سال ۱۳۸۰ با حمایت دولت و سازمان بهینه سازی مصرف سوخت، تولید پنجره های با کیفیت و استفاده از آن در صنعت ساختمان سازی رواج پیدا کرد.
تاریخچه ساخت upvc
upvc و pvc چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟
pvc و upvc هر دو از پر مصرفترین پلیمرهای جهان هستند که کاربردهای زیادی در مصارفی مثل خوراکی، پوشاک، بسته بندی، صنعت، پزشکی و … دارند. pvc ماده پلاستیکی و قابل ارتجاعی است که از ترکیبات اتیلن، کلر و وینیل کلرید ساخته میشود. از pvc برای صنایعی مثل لوله سازی و مصارف پزشکی مثل دندانپزشکی استفاده می شود.
پلی وینیل کلرید یا همان pvc ماده تشکیل دهنده پنجره های upvc هم هست؛ اما برای ساخت پنجره های دوجداره در کنار pvc از یک ماده پایدارکننده و مواد پرکننده ای مثل کربنات کلسیم هم استفاده می شود تا مقاومت و استحکام upvc افزایش پیدا کند.
نکته:
پنجره های upvc همانند لوازم برقی دارای رتبه انرژی بین A-G است. با توجه به قیمت و مواد تشکیل دهنده پنجره های upvc، درجه کیفیت برای آنها تعیین می شود.
تفاوت ساختار pvc و upvc
انواع پنجره یو پی وی سی موجود در بازار
پنجرههای دوجداره دارای مدل های مختلفی هستند. هر یک از پنجرههای upvc با توجه به معماری ساختمان و نحوه باز شدن آنها با دیگری تفاوت دارد. در ادامه چند نمونه از این پنجره های دوجداره را معرفی می کنیم.
- پنجره دوحالته فرانسوی (French Windows): هیچ ستونی در وسط پنجره قرار ندارد و امکان باز شدن یک لنگه یا دو لنگه پنجره با هم وجود دارد.
- پنجره دوجداره کشویی (Sliding UPVC windows): این پنجره به صورت ریلی باز و بسته می شود.
- پنجره دوجداره ثابت (Fixed UPVC windows): پنجرههایی که اهرمی برای باز شدن ندارند و ثابت هستند.
- پنجره دو طرف بازشو (Tilt and turn window): این پنجره هم به صورت لولایی و هم از عرض بالا باز می شود.
- پنجره یک طرف بازشو (Casement UPVC windows): پرکاربردترین پنجره upvc که فقط به صورت لولایی باز و بسته میشود.
- پنجره دوجداره فولکس واگنی (Tow panel slider window): پنجره ابتدا به سمت داخل می آید و سپس در ریل مخصوص خودش قرار می گیرد؛ درست همانند فولکس واگن.
- پنجره آکاردئونی (UPVC Folding Window): تمام پنجرهها به یک سمت جمع می شوند و روی یک لنگه ثابت قرار می گیرند.
- پنجره کمانی شکل (Bow UPVC window): از مدرنترین نوع پنجره دوجداره که چشم انداز وسیعی از محیط بیرون را به نمایش میگذارد.
- پنجره دوجداره محوری (UPVC round windows): پنجرههای مدرنی که در کمتر ویلاهای ایران مشاهده خواهید کرد. باز و بسته شدن این پنجره بر روی محور قطری است.
- پنجره های سقفی (skylight UPVC window): مناسب برای ویلاهای کم نور که روی سقف ویلا از این پنجره استفاده می شود.
- پنجره دوجداره سایبانی (Awning UPVC windows): از این نوع پنجرهها بیشتر برای سرویس بهداشتی یا حمام استفاده می شود. درب پنجره عموماً به سمت بیرون باز می شود.
انواع پنجره دوجداره upvc
مزایا استفاده از پنجره های دوجداره در صنعت
- وزن سبک تر پنجره های upvc به نسبت آلیاژهای فلزی و غیر فلزی
- مقاومت بالا upvc در برابر تغییرات جوی و آب و هوا
- مقاومت و عمر بالای پنجره های دوجداره
- عایق صوتی و کاهش میزان صدا
- عایق حرارتی در برابر گرما و سرما
- عدم اشتعال پذیری
- امنیت بالا پنجره های دوجداره به نسبت پنجره های قدیمی
- جلوگیری از نفوذ اشعه ماورا بنفش
- کاهش هزینه های مربوط به انرژی
- صرفه جویی در مصرف انرژی
- بدون نیاز به رنگ
- مقاومت در برابر زنگ زدگی، پوسیدگی، خوردگی
- جلوگیری از نفوذ آب به داخل ساختمان
- جلوگیری از نفوذ گرد و غبار و آلودگی هوا
- سهولت نصب
- تنوع بالا پنجره های دوجداره
ویژگی پنجرههای upvc
معایب upvc
- تغییر رنگ و شکنندگی upvc های بی کیفیت در طول زمان
- تغییر شکل پنجرههای دوجداره بعد از نصب در صورت خرابی گالوانیزه
- برای نظافت آن نمی توان از مواد شوینده مثل وایتکس استفاده کرد.
- نصب آن باید توسط افراد متخصص صورت بگیرد.
- قیمت گران تر نسبت به پنجرههای معمولی
قیمت پنجره دوجداره
قیمت پنجرههای دوجداره به عوامل مختلفی از جمله سایز، تعداد پنجره، قالب پنجره، درجه کیفی، مدل، هزینه نصب، نوع شیشه و … بستگی دارد. قیمت پنجره های دوجداره در سال ۱۴۰۱ در سایت های فروش آنلاین upvc از ۷۰۰ هزار تومان شروع و تا ۹ میلیون تومان و بالاتر ادامه دارد.