تفاوت شیشه سکوریت و لمینت شامل چه مواردی میشود؟ جهت پاسخ به این پرسش ابتدا بهتر است تا در مورد ویژگی های این دو شیشه اطلاعاتی داشته باشیم.
در مورد شیشه سکوریت باید بگوییم که این نوع از شیشه دارای مقاومت بیشتری نسبت به انواع شیشه بوده و از این جهت به شیشه نشکن معروف است. متریال مورد استفاده در این شیشه باعث شده است که عمر و دوام شیشه سکوریت به طرز عجیبی بالا رفته و این شیشه را به یک شیشه مقاوم تبدیل کند. یکی از ویژگی های شیشه سکوریت الماس گونه شدن در هنگام شکستن می باشد که تکه های شیشه را به صورت لبه گرد در می آورد.
مقاومت شیشه سکوریت در برابر شکستگی و انعطاف آن نیز از دیگر ویژگی های این شیشه محسوب می گردد. شاید برایتان جالب باشد که بدانید، شیشه سکوریت در برابر گرد و غبار نیز مقاومت دارد و به خاطر سطح خاصی که ایجاد می کند، گرد و غبار کمتر روی آن می نشیند. تحمل بالای شیشه سکوریت از مزیت دیگر آن حاکی است. هرچند ضخامت شیشه سکوریت یکی از مشخصات بارز و آشکار آن به شمار می رود اما نمی توان از آن به عنوان عامل شناخت شیشه سکوریت استفاده کرد، چرا که در صنعت ساختمان سازی از شیشه های ضخیم بالای ۱۰ میلی متر نیز استفاده می شود. همین ویژگی ضخیم بودن شیشه سکوریت، عامل مقاومت آن در برابر فشار نیز محسوب می شود.
ویژگی های شیشه لمینت
کاهش سروصدا، افزایش ضریب ایمنی و عایق بودن در برابر حرارت را می توان از ویژگی های کاربردی و مهم شیشه لمینت نام برد. در متریال شیشه لمینت، از لایه ای به نام PVB استفاده می شود که عامل مهمی در جلوگیری از خرد شدن و پخش شدن خرده های شیشه در هنگام شکستگی می باشد. وجود لایه PVB تا حد زیادی عایقی برای سروصدا محسوب می شود. همین امر نیز این شیشه ها را با عنوان شیشه های دوجداره معرفی کرده است. شیشه های لمینت به علت ویژگی خاصی که دارا می باشند، مانعی برای ورود اشعه های مضر خورشیدی نیز محسوب می شوند و همین امر موجب جلوگیری از رنگ پریدگی فرش، موکت، پارکت و دیگر وسایل موجود در منزل می شود. تفاوت های شیشه سکوریت و شیشه لمینت از لحاظ کاربری از آنجاییکه شباهت های زیادی بین این دو شیشه وجود دارد، شاید برایتان این سوال پیش بیاید که تفاوت های این دو در چیست؟ یا هرکدام از این شیشه ها در چه مکان ها و در چه موقعیت هایی بهترین کاربرد را دارا می باشند؟
جهت دانستن این نکات باید هر کدام از شیشه ها را مورد بررسی قرار داده و به طور جداگانه با کاربردهای آن ها آشنا شویم. کاربردهای شیشه لمینت با توجه به خاصیت انعطاف پذیری آن معمولا در فضاهایی مانند بالکن، نرده های شیشه ای، شیشه جلوی اتومبیل، نمای ساختمان و کف پوش های شیشه ای می باشد و کاربردهای شیشه سکوریت در مواردی چون ساخت پنجره های بزرگ، آسمان خراش ها، شیشه های اتومبیل، نرده های شیشه ای، پله هایی که از نوع شیشه ساخته می شوند و کفپوش های شیشه ای می باشد. در برخی از موارد می توان از هر دونوع شیشه استفاده کرد اما در مکان هایی که امنیت و مقاومت شیشه دارای اهمیت بیشتری باشد، بهتر است که از شیشه های لمینت به جای شیشه های سکوریت استفاده نمود.
تفاوت های شیشه لمینت با شیشه سکوریت در چه مواردی مشخص می شود؟
این دو نوع شیشه علاوه بر موارد استفاده دارای تفاوت های دیگری نیز می باشند. در تولید شیشه لمینت از دو لایه شیشه تخت و یک لایه PVB استفاده می شود که همین امر این شیشه را نسبت به یک شیشه سکوریت تک جداره، سبک تر می کند. شیشه های دوجداره سکوریت به نسبت هر دو شیشه لمینت و تک جداره دارای وزن بیشتری بوده و سنگین تر است. تفاوت بعدی شیشه لمینت با شیشه سکوریت در محاسبه قیمت آن ها در هر متر مربع می باشد. هرچند که قیمت فروش یک مترمربع شیشه لمینت بر اساس نوع شیشه و متریال آن محاسبه می شود اما در هر حال قیمت شیشه لمینت به دلیل نوع و کاربرد آن از شیشه سکوریت بیشتر است. ضریب امنیت در شیشه های لمینت بالاتر است، به گونه ای که شیشه سکوریت هر چند در مقابل ضربه و فشار از مقاومت خوبی برخوردار است.
هرچند که قیمت فروش یک مترمربع شیشه لمینت بر اساس نوع شیشه و متریال آن محاسبه می شود. اما در هر حال قیمت شیشه لمینت به دلیل نوع و کاربرد آن از شیشه سکوریت بیشتر است. ضریب امنیت در شیشه های لمینت بالاتر است، به گونه ای که شیشه سکوریت هر چند در مقابل ضربه و فشار از مقاومت خوبی برخوردار است. اما در صورتی که دچار شکستگی شود، فرو می ریزد. در صورتی که شیشه لمینت در مواجه شدن با شکستگی، همچنان به عنوان یک مانع عمل کرده و فرو نمی ریزد. نوع شفافیت در شیشه های لمینت و سکوریت بستگی به طلقی که در آن استفاده می شود، تغییر می کند.